regnbue linje
Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for Tilogaards baggrunde og historie

Tilogaard
Meditationskole

Klik her for at åbne indholdslisten

Nyhederne

21. Februar 2017.  

Karmapa besøger Europa

17. Karmapa Thrinle Taye Dordje, Kalimpong 2017. Foto: Magda Karmapa Documentary Project.

Den 17. Karmapa Thrinle Taye Dordje

            Karmapa Thrinle Taye Dordje har allerede været i  Sverige,
                Nordspanien og Frankrig.  Læs om det her.  Sidste stop for
                Karmapa i Europa denne sommer er i Sydspanien.
                     

 18 - 21 august  opholder Karmapa sig i  Karma Guen
               (Karma Gøn) ved Malaga i Sydspanien. Karmapa vil give indvielse til  Mahakala ‘s aspekt: Dordje Bernagtjen og  til  AmitayusAmitabha Buddha’s langt livs aspektet.
 Karmapa vil også undervise i Mahakala's medfølelse, sanskrit:  karuna. Mahakala er det  ophidsede Buddha aspekt  af  Avalokitesvara.  Mahakala’s aktivitet er at beskytte  Bodhicitta, som Avalokitesvara inkarnerer. Dordje Bernagtjen symboliserer det, som hjælper dig til at fastholde det åbne sind og hjerte, selv når situationen bliver afskyelig, truende, voldsom, farlig og skadelig. Klik her for toppen af siden
Mahakala  sadhana er praksis i  Tantra klassen.
 Karmapa's besøg er sammenfaldende med Karma Gøn's 30 års jubilæum. 

23. juni 2017.  

Kadjy Mønlam i Bodhgaya til vinter

fra den 14. til den 20. december 2017.

 Den 17. Karmapa Thrinle Taye Dordje vil igen i år forestå Kadjy Mønlam ceremonien i  Bodhgaya. Det er blevet en tradition, at mange  Karma Kadjy  Dharmalærere og elever mødes her hvert år og deltager i programmet. I år vil også Karmapa's hustru  Sangyum Rintjen Yangzom deltage.
17 Karmapa Thinle Taye Dordje - foto Norbu Zangpo.

                   Billedet viser den 17.  Karmapa Thrinle Taye Dordje

 Det færdige program er endnu ikke fastlagt. Hoved praksis vil være recitation af 'Kongebønnen' - Samanthabhadra's ønske bøn, som på fuldstændig måde udtrykker hele  Mahayana's tilstræbelse af både relativt og ultimativt  Bodhicitta. Bønnen findes oversat til dansk som:  Sammendrag af Alle Smukke Skildringer. Det er en privat udgivelse, så måske er den svær at få fat i.
 Der findes også en engelsk udgave med Shamar Rinpotje’s kommentarer:  The King of Prayers.
 Du kan få fat i selve  bønnen på tibetansk og engelsk på de følgende links  (PDF filer)Sangtjø Mønlam med små bogstaver  -  Sangtjø Mønlam med store bogstaver.

 Der vil sandsynligvis også foregå store Pudja'er, Karmapa's instruktioner og indvielser. Vi kan også gå ud fra, at det hele starter med de traditionelle Lama danse, som plejer at foregå i Karma Templet et par dage før de egentlige ceremonier påbegyndes ved  Bodhi træet og  Mahabodhi Templet, hvor  Buddha Sakyamuni opnåede  Nirvana.

Tsepagme Wang i Karma Temple, Bodhgaya 2016. Foto: Thule Jug.
                       Tsepagme indvielsen i Karma Templet i Bodhgaya 2016.

 Læs om  betydningen af  Mønlam her.

Sidste nyt og arkiv fra de tidligere Mønlams findes på  Kadjy Mønlam's hjemmeside:
                   www.kagyumonlamchenmo.org
Klik her for toppen af siden

Klik på  ikonet nedenfor så  åbner  næste sideBilledet viser hånd som peger til venstre

Klik her for den næste side
Klik her for den næste side

Mangler titel-bjælken foroven? Klik her

8. juli 2017.  

Jamgon Kongtrul til Renchen-Ulm Bodhi Path

Jamgon Kongtrul Rinpoche ved Kadjy Mønlam 2015 .

Kursus og indvielse til Avalokitesvara
17.  til og med den 19. november.


 Renchen-Ulm Bodhi Path
center meddeler, at   Jamgon Kongtrul Rinpotje kommer på besøg i november. Indtil videre er kun indvielsen,  abhisheka, til  Avalokiteshvara programsat, men Rinpotje vil også undervise. De vil meddele senere, hvad emnet bliver.
 

   Retreat med Lama Tashi
 Umiddelbart efter Rinpotje's besøg følger Lama Tashi's guidede retreat på 5 dage. Lama Tashi er elev af  Gendjyn Rinpotje.Lama Tashi fra Rostock Bodhi Path center.
Han gennemførte to retreats på 3 år og 3 måneder i Frankrig, før han slog sig ned ved Rostock, hvor han startede et  Bodhi Path center. Han var også i en periode Gendjyn Rinpotje's tjener. Gendjyn Rinpotje udpegede ham som Lama i 1994. Lama Tashi er ikke længere munk, men gift og driver Rostock Bodhi Path center, som foregår i sammenhæng med en kommerciel kursus  ejendom, hvor man kan leje sig ind til retreats og kursus.

Klik her for toppen af siden

29. juli, 2017.  

Ulykkelig sex med Lama’en

 Lama Norlha i USA er anklaget for at have udnyttet nogle af sine kvindelige elever seksuelt i årtier. Det har efterladt en række kvinder med sår på sjælen og eksistentiel frustration. Derfor har hans organisation fyret ham som  Lama og arrangeret en konference om erotik og korrekt forhold mellem Dharmalærere og elever.Lama Norlha. Lama Norlha blev sendt til USA i 1976 af  Kalu Rinpotje. Her blev han leder af Dharma centeret Kagyu Thubten Choling. Som følge af skandalen er han nu afsat og officielt pensioneret. Affæren har rystet amerikanerne og fået dem til at fare i flindt.
 Lama Norlha har angiveligt haft mange erotiske forhold lige siden han kom til Amerika. Lama Norlha har  udsendt en undskyldning, men det er ikke klart, hvad han i virkeligheden selv mener om det hele. Han har blot sagt, hvad han er blevet bedt om, lader det til.

 Denne nyhed berører et vigtigt emne. For at belyse det har jeg skrevet en artikel:  Sex med Lama’en, som går i dybden om Tantra erotik,  karma mudra, og slemme Lama’er.
 Det er åbenbart blevet året for skandaler med buddhistiske Dharmalærere. Lama Norlha er bestemt ikke alene. De fleste taler faktisk om skandalen med Sogyal Rinpotje, som omtales i min Klik her for toppen af sidenartikel, men den er også gal i Thailand, hvor der er  flere problemer med munkene  (link til The Buddhist Channel).

16. august 2017  

Flaske Templet i Malaysia

Thai tempel af genbrugsflasker. Foto af Wat Lan Kuad Thailand - fra The Dailymail. Tæt på grænsen til Thailand ligger templet Wat Charok Padang 'Glasflaske Templet' lavet af cementmørtel og genbrugs flasker. De grønne flasker er fra Heineken øl, mens de brune er fra et lokalt bryggeri.
 Dette genbrug af  flasker har nydt stor sympati og støtte fra lokal befolkningen. Flaskerne er holdbare, billige og nemme at få fat i, så det er blevet en del af de lokale støtters virksomhed at samle flasker til klosteret. Glasflaske Templet blev bygget i 1999 af 100.000 flasker, indsamlet af de lokale. Nu samler de flasker til udviddelser af Templet og klosteret, som tilhører  Theravada traditionen.
   Kilde:  Buddhist Door (Hongkong).

Anandachakra - logo for Tilogaard
       Klik nedenfor, hvis du vil læse:
  De ‘Gamle Nyheder’ fra 2017

Her går stregen og slutter siden ...        Klik her for indholdsliste, sitemap    © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breveLama Tendar Olaf Høyer CV
                                            bliver gemt. Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk