Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for Tilogaards baggrunde og historie. Tegning af Gerard Muguet.

Tilogaard
Meditationskole

Klik her for at åbne indholdslisten

Nyhederne

Læs på dette link om redaktionen af nyhederne
Nyhederne redigeres  og skrives af Lama Tendar Olaf Høyer, med mindre andre er angivet.

19. marts opdateret den 21. marts 2019.  

Dalai Lama vil genfødes i Indien
rapporterer Reuters

 

På anledning af 60 års dagen for  Dalai Lama’s flugt fra  Tibet den 10. 14 Dalai Lama på stor trone. Fotograf ukendt.marts i 1959 har Reuters været på besøg i Dharamsala i Indien og interviewe Tibets landflygtige ekskonge. I dette interview antyder Dalai Lama, at han muligvis vil søge genfødsel i Indien.

Folk skal ikke lytte til kineserne, siger han. Kineserne vil sandsynligvis udpege deres egen nye inkarnation. Glem alt om en sådan ny Dalai Lama, siger ekskongen.

  Dalai Lama siger videre:
"De  [kinesiske kommunister] er mere optaget af den næste Dalai Lama end mig....Hvis der kommer en  [næste inkarnation af Dalai Lama], vil han ikke have politiske pligter.”  (Dalai Lama nedlagde kongemagten i 2011.)

 Dalai Lama tror ikke, at en kinesisk udnævnt Dalai Lama vil få respekt. Han siger videre: "Kina er et storartet land, et meget gammel land, men dets politiske system er totalitært - ingen frihed. Så derfor vil jeg foretrække at forblive her i dette land  [Indien]."

Læs om det her (Reuters).

 Den 20. marts reagerede Kinas udenrigs ministerium med en udtalelse om, at de forbeholdt sig ret til at definere, hvad religions frihed og lov og orden betyder i hele det kinesiske imperium  - også hvad angår en ny Dalai Lama. De har med andre ord faktisk tænkt sig at udnævne en ny, når den gamle er død og borte. Bare så vi andre ikke skal være spor i tvivl om emnet. Udnævnelsen skal ske efter en lodtræknings metode, som det tidligere Manchu Kejserrige foreslog den tibetanske stat i en turbulent periode i 1700 tallet. Det var en afvigelse fra den traditionelle måde at finde Dalai Lama’er på, så hvorfor ateistiske kinesiske kommunister insisterer på, at en sådan antikveret kejserlig metode anvendes, forekommer lettere mystisk. Især fordi myndighederne samtidigt udtaler, at de beskytter religions friheden. Men de føler nok, at de også har lov til at afgøre, hvad religions frihed betyder. I denne sag betyder det den imperiale regerings frihed til at bestemme over religionen. Det kinesiske imperium kan ikke acceptere magt faktorer udenfor partiets kontrol. Det er det enkle princip. Religions frihed betyder, at folk har lov til at være overtroiske. Det betyder ikke, at de har ret til at bestemme noget om deres egen religion.

 Det er netop denne mangel på religions frihed i Kina og kommunisternes stædige insisteren på, at de har en ret til at bryde religions friheden, som har fået Dalai Lama til omsider at udtale sig om sin fremtidige genfødsel.

 John Oliver lavede en interessant udsendelse i sit show om dette emne. 
                        Se den her.

Klik her for toppen af siden

Tilogaards logo

Anbefalede Dharma kursus
 

wvline


Gomde's logo.        Gomde på Helgenæs
   onsdag den 17. april til mandag den 22. april.

Erik Pema Kunsang, den kendte oversætter af mange buddhistiske bøger, laver kursus på Gomde om  Kærlighedens åbne rum.             'Almindeligvis er vi styret af forudfattede ideer og impulser, vanemønstre der næsten ubemærket definerer vores liv. Gennem meditations træning kan vi gå ud over disse begrænsninger og opleve det åbne oprindelige sind,' siger Erik Hein (Pema Kunsang).  

 

wvline


Karmapa's visdoms flag,

Flere kursus på Dhagpo i Frankrig

                        Det nye program foråret 2019
                      for Dhagpo Kadjy Ling i Frankrig Bemærk:.
Thrinle Tulku  laver et interessant kursus  den 8. - 12. maj 2019Han vil undervise om bogen: 'Middelvejens smykke' af  Shantarakshita (725–788), hvorved han vil forklare både  Cittamatra  og  Madhyamaka  anskuelserne udfra tesen: 'hverken én eller mange.'  Læs om Thrinle Tulku's kursus her.

                        Det nye program fra juni - september 2019.
OBS:  Beru Khyentse Rinpotje  om   Bodhicitta   -  7. - 9. august

 

wvline


Stupaen hos Karma Shedrup Ling ved Vesterbølle.      Karma Shedrup Ling (Drivhuset)

Dupsing Rinpotje                           
Nyungne retreat  (Avalokiteshvara)  10. - 13. juni

Shangpa Rinpotje
Undervisning og indvielse   26. - 30 juni
(detaljer følger snart)

 

wvline

 

    (Når et Dharma centers program ikke befinder sig på listen med anbefalinger, betyder det ikke, at det er et dårligt eller ‘forkert’ program. Når der er en anbefaling, skyldes det at kursus er ganske særligt interessant eller ligger i forlængelse af undervisningen her på Tilogaard.)
     

Klik her for toppen af siden
Klik her, så åbner næste side
Klik her, så åbner næste side

Mangler titel-bjælken foroven? Klik her

 Klik på ‘like’ (thumbs up billedet)  -  klik igen
 og igen  -  og igen  -  indtil du er afvænnet...
Læs mere her:  Humane Tech

Klik her for at åbne den velgørende organisation for musik i hele verden: 'Playing for change.'  Billedet viser logo.Playing  
  for      
 change 

15. marts - opdateret 21. marts 2019.  

Karmapa om det voldsomme og rædsomme terror angreb på fredelige forsvarsløse  lovlydige
og uskyldige muslimer i New Zeeland

Må det aldrig ske igen noget steds. Må alle få fred.

 

Den 17. Karmapa Thaye Dordje, februar 2019. Foto Thule Jug.

 

Ved fredagsbønnen den 15. marts blev to moskeer angrebet af i hvert fald en sindsforvirret person. Med et halvautomatisk våben skød og dræbte denne person 49 uskyldige mennesker, som i fred dyrkede deres religion. Et lignende antal mennesker blev sårede ved disse angreb. Politiet har foretaget en anholdelse. Det vides ikke, om flere var med i en sammensværgelse omkring denne terror handling. 3 andre personer er anholdt, men der vides ikke noget om deres deltagelse eller støtte til voldsmanden. Den anholdte massemorder er fra Australien. Han var ikke kendt af politiet eller sikkerheds tjenesterne i New Zeeland og Australien.
                         Læs om det her  (Reuters).

    I den anledning har Karmapa Thaye Dordje straks udsendt dette brev til os alle:

                          “Kære Dharma venner.”
 "Jeg blev meget ked af det, da jeg hørte om skyderiet på masserne ved moskeerne i Christchurch, New Zeeland. Mens jeg skriver, er mindst 40 mennesker blevet dræbt under deres fredagsbøn, og 48 mennesker er sårede.”   [I alt 49 mennesker er indtil nu døde i følge Reuters.]New Zeelands flag på halv. Foto Reuters.
 “Bed af hele dit hjerte for fred i sindet hos de, som døde. Bed for de, som er ramt af denne tragedie og for alle de, som er ramt af de andre tragedier, som rører vores hjerter.”
 “Bliv ikke fortvivlet. Bed i stedet af hele dit hjerte, på hvilken som helst måde, som du kender til.”
 “Meditér, hvis du kan, men lad ikke håbløshed ramme dit hjerte, og lad dig ikke bukke under for overvældende frygt.”
 “Lad os bede for ofrene for dette forfærdelige angreb og deres kære  [efterladte] og for hele folket på New Zeeland.”
                        “Med følelse, den 17. Karmapa."

Læs den oprindelige meddelelse her.
 

 Karmapa udsendte dette brev midt i sin undervisning på KIBI instituttet i New Delhi, Indien. Karmapa Thaye Dordje underviste i  Bodhicitta...

 

Karmapas søn Thugsey med mor

 

 Karmapa Thate Dordje afsluttede sit kursus i  KIBI med et besøg af hans kone og søn til alles begejstring  (se billedet).

Klik her for toppen af siden

Tilogaards logo, anandachakra.

Links til de seneste nyheder
 

   Nu er det 60 år siden at ‘oprøret’ i Lhasa fandt sted

   Mikro dosis med hallucinogener mod depresion

   Så forsvandt Bodhi Path Foreningen uden en lyd

   Forbyd burhøns ved lov - ny kampagne ved Dyrenes beskyttelse

   Nu er de ved at lære det: 'The human person is
   a process, not a thing’

   Se og lyt med dit hjerte: folk drukner på flugt. Karmapa
   i bøn.

   Læs alle de gamle nyheder fra 2019


(Læs i  indholdslisten  for de øvrige gamle nyheder.)
 

Klik her for toppen af siden

Her går stregen og slutter siden ...
        Klik her for indholdsliste, sitemap    © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breveLama Tendar Olaf Høyer CV
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk