regnbue linje
Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for Tendar Olaf Høyers CV

Forsiden

sitemap

Tendar

Nyhederne

-  Nyhederne er ikke, hvad de har været  -

Læs på dette link om redaktionen af nyhederne

september 2020, opdateret sidst den 18. januar 2021.  
Tilogaard er lukket for besøg indtil april 2021

 Tilogaard holder lukket - foreløbig frem til den 2. april 2021 - på grund af smittefaren fra covid-19 ramte mennesker. Denne anden bølge af corona epidemien er voldsommere end den forrige. Og varer måske længere. Derfor forlænges karantænen til april her på Tilogaard.

 Men telefonerne er stadig åbne, og jeg svarer på emails, hvis der er noget. Find numre og adresser på: info siden.

 Må epidemien slutte hurtigt. Må alle forblive raske og sunde. Må alt gå godt. En stor tak til alle de, som uselvisk bekæmper epidemien ved at yde transport, assistance, medicin, lægehjælp og behandling. Tak til alle jer, som yder meget mere, end I er forpligtet til. Tak til jer, som holder samfundet kørende. Må ondskab tabe og medfølelse sejre over alt.

 

24. januar 2021.  


 

Danmark flager for Tibet - igen og igen

- bliv ved med det, tak -


Tibets national flag. 

 Information skrev den 22. januar 2021: "Ifølge den 65-årige oberst Steffen Wied modtog FE's ledelse [FE er en forkortelse for Forsvarets Efterretningstjeneste] i 2012 en skrivelse, der rystede tjenesten: Demonstranter skulle skjules og Tibet-materiale gemmes væk før det kinesiske statsbesøg samme år. Den direkte ordre til ulovligheder kom angiveligt fra politiets topledelse."
 Oberst Steffen Wied var dengang ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste og udtalte sig til Berlingske Tidende. Tibetkommisionen er netop begyndt på en række nye afhøringer i Tibet-sagen, hvor gode danske medborgere ulovligt blev forhindret af politiet i at vise det tibetanske flag ved lovlige demonstrationer mod et kinesisk statsbesøg i København i 2012.

Udsnit af Tibets national flag.Embedsmændene og -kvinderne er ikke glade for at angive hinande i ministerierne. De har åbenbart hele tiden håbet på at kunne tørre skandalen af på Københavns politi. Københavns politi's ledelse har hele tiden prøvet at tørre sagen af på underordnede poltifolk på gaden.
Derfor kører sagen nu på sit ottende år,
og vi flager ofte og gentagne gange for det besatte Tibet i de danske medier.

 Tak til alle embedsmændene, embedskvinderne, politidirektører, efterretningsfolk og politi betjente. Uden jeres hjælp ville danskerne ikke kunne genkende Tibets flag. Uden jeres frivillige støtte var det kommunistiske kinesiske imperiums regering ikke blevet ydmyget flere gange om året i de danske medier. I hele 8 år. Bliv venligst ved med at skjule ansvaret for skandalen. Så vi kan blive ved med at flage for Tibet. Så Xi Jinping bliver ved med at tabe ansigt. Tak, tak og igen tak. Jeres støtte har været uvurderlig og fuld af fortjeneste.

Læs om det her   (Information).

Besøg også Støttekomiteen for Tibet her.

Læs også  den forrige artikel.

 

Klik her for toppen af siden

Dharma hjulet er Tilogaards logo.

Links til de seneste nyheder


 

 

Eksil tibetanerne afslutter første runde i deres præsidentvalg

Tibet sagen starter atter op med afhøringer i Tibetkommisionen

 

Børnene i Syrien blev glemt i Mette Frederiksens nytårs tale

Nytårs hilsen 2021.

 

Eksil tibetanerne afholder præsident- og parlaments valg i januar 2021

Farvel til præsident Tumpe - der var vi vist heldige.

 

Læs Alle de gamle nyheder 2020, kapitel 2..

 

(Klik for de øvrige:  gamle nyheder her.)

 

 

Klik her for toppen af siden

Mangler titel-bjælken foroven? Klik her

 Klik på ‘like’ (thumbs up billedet)  -  klik igen
 og igen  -  og igen  -  indtil du er afvænnet...
Læs mere her:
Humane Tech

Data Ethics er en dansk tænketank om etisk behandling af alle data

11. januar, opdateret den 23. januar 2021.  


 

Social merit for firmaer på vej i Kina

 

Præsident Xi Jinping junglerer med økomærke  og en ræv bag øret. Fotograf ukendt; billedmanipulation Tendar Olaf Høyer.

 

Michael Schuman skrev i The Atlantic den 11. januar 2021: "Hans [præsident Xi Jinping's kommunistiske imperialistiske kinesiske] regering forbereder et 'social kredit system for firmaer' [social merit], som skal forløbe parallelt til de kinesiske borgeres [sociale merit system]. Meningen er [angiveligt], at få styr på miljø forurenere, skattesnydere og andre erhvervslivs banditter. I praksis bliver [systemet] opfattet som endnu et statsligt indgrebs værktøj til at trænge ind på private entreprenører."

Stop for kontrol. Det nye system ligger i forlængelse af en ny økonomisk politik, som skal udvikle Kinas erhvervsliv i et 'dobbelt spor.' Det er ikke helt klart, hvad det kommer til at betyde i hverdagen, bortset fra mere stats kontrol. Og en automatisk 'social merit' score, som hvert firma vil få tildelt som resultat af deres 'opførsel.' Hvilke punkter, man vil måle på, er heller ikke klart endnu, men pointen er, at det skal ske digitalt og automatisk, så scoren ikke kan udsættes for korruption. Det er i hvert fald tanken, selvom der utvivlsomt vil være smuthuller, når man kender nogen i systemet eller data centralerne. Alt i alt betyder det sikkert hårde tider for den private sektor i Kina. For de danske virksomheder, er alt dette endnu et tegn til at se at komme ud af Kina, flytte investeringer og finde andre steder og firmaer at handle med.

Læs om det her    (The Atlantic).

Læs også den forrige artikel.

 

13. januar 2021.  


Sandhed er en mangel vare - forvent løgne i Kina

 Yanzhong Huang skrev på South China Morning Post's netsted den 10. januar 2021: "Fødevare sikkerheden trues af det ikke-gennemsigtige politisk system i Kina."
 Intet tyder på, at firmaernes sociale merit score vil hjælpe på troværdigheden, når systemet måtte blive indført. Der mangler jo i sagens natur et uafhængigt forbruger værn og nævn, som ikke styres af kommunist partiet. En eventuel mærkning af sunde og økologiske fødevarer kan forbrugerne derfor heller ikke stole på. Fordi det kunne stride mod, hvad kommunist partiet måtte opfatte som de bedste informationer for folket at få. Når der nu er gift i de fleste madvarer. Det kunne jo 'misforstås' som en kritik af myndighederne, som jo ideelt burde forebygge forurening og forgiftning af borgerne.

Kreaturer på vejen!

 Forbrugerne mangler således pålidelig information om deres mad. Fødevarer er ikke, hvad de har været i Kina. Der er i årtier sket en omfattende forurening af markerne med tungmetaller som bly og cadmium samt en meget stor spredning og ophobning af pesticider i jorden. Her er ingen nemme løsninger. Artiklen indeholder ikke informationer om Tibet, men den overordnede situation må formodes at være den samme.

Læs om det her    (South China Morning Post).

 

18. januar 2021.  


Ingen merit i Vesten for slavearbejdere

 Læs også om kendte tech firmaer, som førhen var fra USA, men som nu ejes af firmaer i Kina med tætte forbindelser til den kommunistiske kinesiske imperialistiske regering. Nogle af disse firmaer bruger slavearbejdere fra Uighurland (Xinkiang).

 

Læs også Human Rights Watch' årsrapport 2021 her    (HRW).

Læs også om hvad Kina har tænkt sig i Tibet i 2021    (Rokor.org).

Læs også den forrige artikel.

Klik her for toppen af siden

Her går stregen og slutter siden ...
            © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breve
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk