regnbue linje
Dharmahjulet - logo for Tilogaard Meditationskole - klik her for befirelse og oplysning

Forsiden

sitemap

Tendar

Nærvær i opvasken

 Billedkunstneren Bodil Bojesen trykte engang i halvfemserne denne tekst på nogle viskestykker. Der er et fotografi af et af disse viskestykker nedenfor. Viskestykket hænger ellers i Tilogaard’s køkken. Til opmuntring for alle i dit køkken kan denne øvelse printes og ophænges ved vasken..Klik her for artiklen som PDF fil for optimal udskrift på din printer. På PDF filerne er der blandt andet side tal. Teksten er den samme som her på siden, men med et lidt andet design med henblik på udskrift på papir i A4 størrelse.

 Mangler titel-bjælken foroven?  Klik her

Teksten til "Øvelse i Nærvær "


              På lotus blomsten for oven står der med tibetansk skrift:    i midten: OM  -  på bladene hele vejen rundt med uret, startende for oven:   GATE GATE PARA GATE PARA SAMGATE BODHI SÅHA. Det er Dharani’et fra Pradjñaparamita i følge Hjertesutra’en. Pradjñaparamita betyder  Fuldstændig færdighed i klarhedens visdom.
             

             Tekst og billede er lavet med silketryk af Bodil Bojesen engang i halvfemserne. Teksten er forfattet af
            Lama Olaf Høyer, som også har leveret den tibetanske kaligrafi på lotus blomsten.
             Blomsten er tegnet af Bodil Bojesen. Ønsker du at anskaffe dig et sådant viskestykke, skal du blot sende mig en e-mail. Så sender jeg dig Bodil Bojesens email adresse, hvor du kan købe lige så mange, som du vil have. Bodil skriver til mig, at hun stadig kan trykke motivet. Fotografiet for oven er ikke farveægte i sin visning. Det er for at lette læsningen.   Viskestykket var ikke strakt  stramt ud, da det blev fotograferet  - derfor bølger teksten som om selve viskestykket ligger i noget vand.

            Klik her for artiklens begyndelse


Her går stregen og slutter siden ...
            © tilogaard   -   Tilogaard registrer ikke noget om din færden på netstedet. Ingen tracking - ingen cookies - ingenting.  Tilogaards sikring af dit privatliv er enkel: kun dine emails og breve
                                               bliver gemt.  Tilogaards internet udbyder - www.i123.dk - samler kun statistisk information om antallet af 'hits,' som Tilogaards netsted modtager.

                                               Søger du bestemte emner, kan du indtaste dine søge ord i din brawsers søgefelt,    efterfulgt af:  site:tilogaard.dk-   f. eks.: karma site:tilogaard.dk